Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

22 Oktober

Publicerad 2012-10-22 14:42:24 i Allmänt,

Då var man i Linkan igen då efter en lång gegg-helg hemma. Den lilla bacillen ute på Hammarö har smittat mig med snorig näsa.. ser det som en liten souvenir ;)
 
Hur som helst så blir det ingen konditionsträning nu på ett tag. Känner att det börjar ta sig ner mot halsen också..
 
Började dagen med att programmera mellan 8.00 till 13.00. Gick dit avslappnad med inställningen att sitta i max en timma eftersom jag aldrig, A L D R I G skulle klara det. Har inte kunnat koncenterara mig på pluggandet ordentligt och den lilla tiden jag pluggade hemma låg på en väldigt låg nivå. Tentan bestod av 4 uppgifter, man behövde klara en. Jag började på två stycken, men gav upp. Gav en tredje uppgift ett försök och lyckas nästan få den att fungera.. läser igenom lite i boken, vänder på lite termer OCH BLIR GODKÄND! Med ca 2min kvar av tentatiden..
Knäppt. Kan tydligen göra program som räknar ut det N:te talet i en talföljd med hjälp av ett underprogram som är rekursivt (återkallar sig självt). Där ser man.
 
Firar just nu med att dricka te i min Onepiece och ska snart slå på en film. Veckan kunde faktiskt ha börjat sämre!

20 Oktober

Publicerad 2012-10-20 00:25:28 i Allmänt,

Borta bra, men hemma bäst!
Åkte hem i onsdags. Såå skönt! Allt känns liksom lite lättare..
 
Särskilt idag! Idag var det "upplev-en-småbarnsförälders-liv-dag" ute på Hammarö tillsammans med storebror och lilla T. Jättemysigt! Att se en ny liten generation Jonsson komma SPRINGANDES (?!?) mot mig med öppna armar och ge mig en stor blöt och snorig puss (med spår av smörgåskex) gör mig lycklig långt inne i själen!
 
Dagen började inne på öppna förskolan med fika, lek och bus. Efter det var det lunchdags hemma, sång och dans till Bamse, kurragömma och sova middag. Eftermiddagen spenderades sedan med att gunga, mer Bamse (kan man knarka Bamse..?), klappa och pussa på katterna, högläsning och kvällsbad. Åh <3
 
Har även pratat väldigt mycket med bror och hans tjej. Vi tänker och agerar så lika, vilket känns väldigt bra när man har vant sig vid att sitta ensam på kvällarna och bara hitta fel med sig själv. Den här dagen har jag behövt så länge! Själavård.
 
Går och lägger mig med ett stort léende på läpparna (och lite geggigt smörgåskex)!

16 Oktober

Publicerad 2012-10-16 20:01:13 i Allmänt,

När man ligger på botten och vet att man verkligen inte kommer längre ner, så är man någontans medveten om att man bara kan gå uppåt. Det kändes så idag i alla fall, och för första gången på länge så skrattade jag. Skum känsla..
 
Idag gick det bra på matten, jag har inte tryckt i mig en massa skit i matväg och nu när jag kom hem så lyckades jag installera både kompileringsprogrammet och skrivprogrammet till programmeringen på min egna dator, så jag kan plugga det hemma i lugn och ro. Hörde dessutom av flera idag att de tyckte skissdelen på tentan/duggan igår var jättesvår.. den som jag tyckte kändes jättebra. Antingen så har jag missuppfattat uppgifterna totalt, eller så klarade jag faktiskt något. Och gjorde det till och med riktigt bra. Ha!
 
Gyttjan, disken, den skitiga jackan och sminkresterna i handfatet sedan helgen är bortstädade och tvättade och jag är redo att börja på nu kula. Imorgon tänkte jag bege mig hem till de värmländska skogarna. Är det ett uppsving jag anar? Hoppas!
 
Har varit frusen hela dagen och börjar bli lite snuvig, så det har inte blivit någon träning idag. Fick bli exemplariskt på kostfronten istället :) Ska sätta mig med linjär algebra nu.. som jag FAKTISKT tycker är lite mysigt. Klurigt, lite svårt men inte omöjligt. Lite mysig hjärngympa. Tycker nog inte så när tentan närmar sig ;)
 
 
 

15 Oktober

Publicerad 2012-10-15 21:23:25 i Allmänt,

Usch, varför ska man slungas två steg tillbaka mär man lyckats kråla sig fram ett steg?
 
Helgen från helvetet kort och gott. En klass som tjafsar i sms-gruppen, en kille som skrek åt mig och åker hem från festen (jag sa att han var dum i huvudet för att han bara stod och pratade om en phadders bröst) som grädde på moset hamnade jag i städgruppen vilket betydde upp tidigt på söndag och åka och städa lokalen. Efter x antal timmar och två omgångar moppning av lokalen så kunde jag äntligen åka hem.. och storgrina över hur otroligt mycket jag inte vill vara här, vara i den situationen jag är i, hur mycket jag saknar alla mina nära och kära.. lite över det mesta.
 
Blev givetvis inget plugg på hela helgen vilket betydde att jag garanterat inte klarade av tentan idag. Åkte dit med en bränd arm (tappade vattenkokaren men skållhett vatten på mig..), skrev ett pinsamt dåligt prov och cyklade hem i ösregnet. Utan stänkskärm.. Kommer se ut som en dalmatin efter den här hösten. Gjorde ganska bra ifrån mig på skissuppgifterna i alla fall.. hoppas att de vägde upp något.
 
Nu har jag precis skickat in lite anmälningar till nya kurser till våren. Lite kost, ekonomi och matte.. får se vad det blir. Nu väntas te och lite mysläsning. Hoppas på en bättre dag i morgon med lite träning och bra mat. Brukar ju kännas så mycket bättre efteråt!

12 Oktober

Publicerad 2012-10-12 22:24:54 i

Fredag och ätardag!

Slutade 12.00 idag och knallade hem och städade lite. Eftersom jag inte pallrade mig upp i morse så fick det bli en mysig långpromenad i höstsolen med P3 i öronen. Hittade en ny runda som passar perfekt till morgonrundan!

Satt i ett långt Skype-samtal med mamma idag.. känns skönt att ventilera lite med henne. Har bestämt mig för att söka om lite skolor och utbildningar till våren. Känns konstigt, men det blir nog bra.. kanske.

Med det beslutet i ryggen fick det bli 5km löpning, och jag slog rekord!! Kändes så bra att springa ur sig alla bekymmer. Träningsvärken sved (nu kan jag inte sätta mig ner eller ställa mig upp) men det gick ändå på ren envishet. GÖTT!!

Nu avrundas allt ätande med mys framför Notting Hill tillsammans med en skål kvarg, vaniljpulver (hade ingen glass hemma..) russin, hallon, mandlar, blockchoklad, jordnötssmör, riven kokos och lite honung. Imorgon börjar en ny
vecka utan socker och massa träning!

11 Oktober

Publicerad 2012-10-11 19:38:51 i Allmänt, Träning,

Äntligen!
 
Ramlade ju för ungefär två veckor sedan och skrapade i knät så pass mycket att jag inte har kunnat göra något som böjer benet, cykla osv.. Nu har det äntligen läkt så pass mycket att jag har kunnat böja på benet och lägga lite tyngd på. Detta invigdes givetvis på bästa sätt - utfall!
 
Annars har jag haft en hemstudiedag idag.. har trots allt fått galet mycket gjort! Både skolarbete och hemsysslor.
 
Benpass (ute i skogen):
Utfall ca 20 m
Rush-intervaller ca 50*50 m. Kör tills benen viker sig eller du inte får luft
Upphopp så många du orkar
Rask promenad några minuter och sedan på't igen!
Om det finns rejäla uppförsbackar i spåret så spring så fort du kan i dem!
 
Var länge sedan jag tränade benen nu, och det känns redan som om morgondagen kommer svida. Härligt!
 
 
 
 

Ny dator!

Publicerad 2012-10-10 20:37:34 i Allmänt,

Hann tyvärr inte med mer motion idag än promenaden i morse samt promenaderna till och från skolan. Har klarat mig utan socker idag också, känns kanon! Fick däremot ett känga för dagens lunchlåda (såklart) som bestod av bön- och tonfisksallad. Mindre kanon.
 
Storhandlade idag (storhandla för en person=2 kassar), tappade givetvis äggpaketet.. fick därför bli en stor omelett och en stor sats köttbullar. Riktig husmorspoäng att köpa köttfärs (extrapris dessutom) och ställa sig och trilla köttbullar!
 
Galet gott! Saknar dock pappas mos, sås och familjens sällskap..
 

Och äntligen så kunde jag hämta ut min nya dator idag! Inbillar mig att det ska underlätta hela mitt liv framöver.. i alla fall programmeringen och designen. Om inte annat så är den ju i alla fall snygg och smidig ;)
 
 
 
 
 

10 Oktober

Publicerad 2012-10-10 06:55:25 i

Skönt att den här dagen i alla fall har börjat bra mycket bättre än gårdagen!

Morgonpromenaden är avklarad och nu sitter jag och äter frukost i lugn och ro framför Aftonbladet tillsammans med en kopp te. Mysigt!



Nej, dagens frukost består inte av kräks! Det är ca 2dl fil blandat med proteinpulver, havregryn, kruskakli, linfrön, physilliumfrön och lite vaniljpulver.

9 oktober

Publicerad 2012-10-09 21:50:04 i

Helvetes jävla skitdag. Låt oss bara dra ett streck över den.

8 Oktober

Publicerad 2012-10-08 21:00:22 i

Så nöjd med dagens prestationer! 05.40 ringde klockan och jag pallrade mig iväg på morgonpromenad. Jag som alltid brukar snooza bort dem.. lunchen bestod av rester från igår, och jag fick med mig mellanmål i form av russin och sötmandlar.

När jag kom hem orkade jag springa (läs jogga) 6km utan gå-pauser.. plötsligt händer det! Hoppas att träningen fortsätter att gå bra, behöver något positivt att fokusera på.

Nu har jag redan krupit ner i sängen, idéskisser till morgondagen ska produceras, och sedan måste jag sova. I morgon ringer klockan på 05.40 igen!



Mina nya vänner..

7 Oktober

Publicerad 2012-10-07 14:21:08 i

Vad gör jag här..? Jag vill inte plugga det här, jag vill inte bo så här.. vill inte, vill inte.

Eftersom ingen här delar mitt kostintresse kollar folk nästan snett när man inte har makaroner och falukorv i lunchlådan. Är man ute och går så är man "så JÄVLA hurtig".. ger dem fingret och äter ännu mer clean och tar en kilometer extra på morgonpromenaden eller löpturen, men jag känner mig så hemskt ensam.

7km snabb promenad i det fina vädret och en lunch bestående av fisk och wokade morötter, vitkål, lök, rödbetor, gröna bönor samt fullkorns(får jag en käftsmäll nu?)bulgur så ska jag sätta mig och plugga. Kan det här inte bara ta slut?



5 Oktober

Publicerad 2012-10-05 21:07:45 i

TGIF! Galet bra dag! Solsken, nästan i fas med linjär algebra, slutade tidigt och sprang som en älg ute i Rydskogen. Nu väntas en kopp yogite i TVsoffan (sängen) framför Xfactor.





4 Oktober

Publicerad 2012-10-04 22:05:40 i

Vilket betyder kanelbullens dag. Den började med 5 km cykling i ösregn, utan stänkskärm för säkerhetsskull och med trasig, blöt sadel. Efter att ha kollat efter lite konkurrenter till gruppens designprojekt, utan resultat, var det dags att hoppa på Brunte igen i regnet. Då jag taktiskt nog valde ljusa jeans dagen till ära så har jag hela dagen gått runt med en stor, blöt och brun fläck i röven. Lite som en stor magsjuka.. Score! Tur att jag har lång höstjacka..

För att göra mig lite gladare och med lite mms-smakråd av min kära fru så investerade jag i denna. Hoppas att regnet håller upp någon dag så att jag kan använda den..




Då hela etern fullkomligt svämmar över av bilder på kryddiga vetebullar och studentfiket bjöd på kanelbulle om man köpte kaffe, så åt jag också en idag. Eller två.. bakade några själv också. Kanske 3 allt som allt.. 4 slutade det nog på.Tappade räkningen efter 5, förresten!

Och de innehöll varken kvarg, bär eller protein. Endast vitt mjöl, fett och socker. Mums!




Avlider..

Publicerad 2012-10-03 20:20:48 i

Tentaperioden närmar sig med stormsteg och kvällarna börjar allt mer bestå av panikplugg. Har precis gett upp linjär algebra för kvällen och ska nu vidare in på design och produktutveckling..

Ramlade i helgen och skrapade upp hela knät, vilket har lett till utebliven träning denna vecka.

Har också blivit övertalad att köpa ett gymkort för 3800 pix.. galet! Men nu jävlar.. det blir lite som på en buffé, man äter så man mår illa bara för att man har betalat för det. Jag ska träna som en tok - jag har ju betalat för det!



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela