Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

UH

Publicerad 2012-02-23 20:04:18 i Allmänt,

Som sagt, det här med blogg är ju inte riktigt min grej..

Helgen spenderades i Uppsala med fina Karin, min (och Peters) alldeles egna världsmästarinna, och hennes syster Sara. Helgen bestod av långa promenader, proteinrik mat och massor med träning (ett par glas rött och lite godis också..).

Veckan har sedan bestått av jobb, träning och sömn. Intressant? Har kommit igång och tränat med Titti nu en hel del på gymmet. Känns bra att ha någon att pusha och som pushar tillbaka. Blir lätt lite geggig träning annars. Jag har smygstartat lite med en träningsform som kallas för MAQ, känns riktigt bra. Någon med tidigare erfarenheter?

Känns dock fortfarande galet tomt efter Carro. Nu är jag ensammast i hela världen. Åtminstone känns det så nu. Var mycket enklare när man var liten och såg någon med likadan jacka, sedan var man bästisar. Fy.

Dagens träning bestod av morgonpromenad (05.30-06.30, känn på den!), promenad från jobbet, zumba och push. Ska lägga mig strax så jag orkar upp och gnata lite i morgon också. Kanske.





Zumba!

Publicerad 2012-02-16 21:27:58 i Allmänt,

Hej!

Nog för att bloggen står lite still, men det är raka motsatsen till vad jag gör!
Igår gick jag till och från jobbet, vilket tillsammans blir ca 1 timmes promenad. Därefter var det lite benträning på gymmet med zumba som avslutning. Zumba har inte riktigt varit min grej, jag har liksom aldrig fattat vad gör borta till höger när resten av gruppen är borta till vänster. Eller hur ledaren lyckas skaka sin rumpa lite sexigt medans min röv är överallt i hela salen. Framförallt där den inte ska vara. Nåja, därefter väntades en långpromenad och läggdags.

Idag hade jag också skrivit upp mig på ett zumbapass och ett bodypump-pass. Zumba = fjollträning men roligare än att gå ut och gå tänkte jag. Fel. Magen sved idag! Och rumpan! Mina kroppsdelar är vana vid att inte fladdra mer än nödvändigt misstänker jag. Push-passet (bodypump) funkade som vanligt. Inga konstigheter.

I morgon ska jag bege mig till Uppsala och träffa Karin. Världsmästarinna i kickboxning! Den ni. Träna skiten ur oss ska vi göra. Får se om jag kommer till jobbet på måndag..

Saknar min Carolin. Fy.

Russian Circle

Publicerad 2012-02-13 23:04:49 i Allmänt,

Hej!

Dagens projekt: att frakta hela Djurgårdsskolans högstadium till Säfsen och tillbaka (helst). Efter att 12497674 elever hämtat ut sin hyrda utrustning, ångrat sig, bytt storlek, grinat för att pjäxorna var hårda, hämtat ny utrustning och till slut var redo för backen så var det dags att grilla korv. Sedan flöt allt på bra trots trötta och grinigaa elever, fröknar, busschaufförer och skiduthyrningspersonal. Men resan hem.. Uj. Hamnade brevid en kille som är.. låt oss säga lite speciell. (Inte "schackmanjaken" jag pratade om Carro, utan den andra..)

- Vet du vad jag har gjort Louise?
- Nej? Berätta!
- Jag har varit i Egypten en gång!
- Oj då.. Så trevligt!
- Aa-aa! Där red jag på en kamel, fast jag var rädd för att ramla i bajset. Det fanns en massa ökenormar där också. Men dom är inte giftiga. Men de har ett jäklarns bett du!
- Jaså? Men du blev inte biten hoppas jag?
- (Asgarvar) HAHA NÄÄ-ÄÄ DU! Men vet du en sak? Det finns en ormfamilj där, en röd, en gul och en blå tror jag. (Tankepaus) eller om det var en grön... nej blå förresten. Ett bett från en sådan och sedan efter FEM MINUTER (här trycker killen upp en hand i ansiktet på mig) så är det liksom bara Tack och godnatt! De kan förresten hoppa 3m rakt upp i luften!
- Men du.. 3m lät allt väldigt högt för att vara en hoppande orm .. ?
- Ja men.. (tankepaus igen) eller näe förresten. Där vi va kunde de hoppa 5m upp i luften! Det är säkert! Det fanns sköldpaddor där också.
- Hmm ok. Sköldpaddor alltså.. hur högt hoppade dom då? (Här försökte jag vara lite rolig)
- Amen.. (skitsur) sköldpaddor hoppar ju inte alls! Fattar du väl?!

Vilken kille under 15 år använder uttrycket "Tack och godnatt"?

Efter att ha landat och ätit lite hemma var det bara att pallra sig iväg till Russian Circle-passet. Vill inte veta hur mina ben och axlar mår i morgon efter en heldag i backen + en timmas helvetespass.

"Tack och godnatt"!

Bodypump

Publicerad 2012-02-09 22:21:41 i Allmänt,

Hej där!

Idag har varit en sån där dag man avslutar genom att vara lite orolig. Ni vet när den har varit sådär bra så man är rädd för att få ett helvete dagen efter. Man kan ju inte gå runt och må underbart ostraffat, eller?

Förutom att det har varit strålande sol ute hela dagen så kunde jag gå hem enligt mitt schema idag. Slapp med andra ord 10,5 timmar på jobbet som igår. Stack hem till Mia efter det, där vi satt och skypade med Carro som ska träffa sin familj i USA för första gången idag. Nerver, någon? Efter att ha klämt lite på Mia knallade jag ner till gymmet. Där kom någon trevlig människa fram (som jag inte känner) och påpekade att jag hade fantastisk fina ögonfransar, och att hon velat säga det väldigt länge. Trevligt! Dessutom fick jag sällskap av Titti på Bodypump-passet. Nu ska jag lägga mig, om jag törs..

Dagens träning på gymmet blev endast ett bodypump-pass. Tog en powerwalk istället, är mätning inför UL i morgon, då kan det vara bra att ha förbrännt lite ;)

Biceps

Publicerad 2012-02-08 23:13:23 i Allmänt,

Vart ingen simning idag, var så jäkla taggad och full av energi så det fick bli en tripp till gymmet för ett ordentligt bröst- och bicepspass. Efter det lite löpband. Avancerade dessutom i köket också. Kesoplättar stod på menyn:
250 gr keso
3 ägg
3 msk fulkornshavregryn
1 tsk salt
Ordentligt med kanel


Detta mixas ihop och steks sedan som vilken pannkaka som helst. Kan tänkta mig att detta är något för de flesta typer av dieter som omväxling till den vanliga barken eller fettet de brukar innehålla. Framför allt är de snälla mot min mage som kan bli trumpen av för mycket vitt mjöl.

Idag fyller dessutom världens bästa Mia år, puss och grattis till dig!

Usch

Publicerad 2012-02-07 23:08:14 i Allmänt,

Vad ensamt det är att knalla ner till gymmet själv. Dagens träning bestod av mage, bröst och kondition. Blev dock lite mjäkig träning när man inte hade någon som kunde peppa och sparka en i arslet. Jaja.. den bästa träningen är den som blir av. Får ladda om inför simningen i morgon.

Införskaffade mig physilliumfrön idag. Kroppen kan inte ta upp den näring som fröna innehåller vilket innebär att de klassas som kalorifria. Dessutom sväller de i vatten, upp till 10ggr sin egen storlek, som gör att man håller sig mätt längre. Utöver det ska de sänka det onda kolesterolet. Antar att de också kan bidra till världsfred och evig lycka.. Upp till bevis!

Första..

Publicerad 2012-02-06 22:11:29 i Allmänt,

Jaha. Då sitter jag här och bloggar. Jag som lovade mig själv att a l d r i g någonsin i hela mitt liv sätta mig och skriva en blogg. Bloggar är till för människor som har ett behov av att bli sedda. Människor som måste få bekräftelse, eller för människor som faktiskt har något vettigt att säga och som folk är villiga att lyssna på. Då inget av dessa alternativ stämmer in på mig så kände jag att det här med blogg är inte mig grej. Ända tills nu..

Världens finaste och bästa Caroline satte sig idag på ett flygplan 09.00 och flög till New York. Och på den sidan av atlanten har hon tänkt stanna i ett år. Ett år. 365 dagar. Då tidszonerna inte alltid är på vår sida och skype inte alltid är din vän kom vi överens om att jag kommer följa hennes blogg och hon läser min. Carro har bloggat i säkert 5 år. Jag i 5 minuter. Ni kan ju tänka er vilket utbyte..

Det hon (och kanske fler?) kommer få läsa om här är hur min vardag ser ut med träning, jobb, träning, diverse pyssel och träning.

Ja du Caroline.. Då kör vi!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela