Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

Hej Phadderiet!

Publicerad 2012-08-16 22:03:00 i Allmänt,

OJ! De här dagarna kan vara de sjukaste, knäppaste, roligaste, galnaste .. underbaraste!
 
Måndagen började med att vi samlades i Vallarondellen. Många var vi som stod och tittade på varandra, läste vad det stod på varandras skiftnycklar som vi hade runt halsen och kallpratade om väder och vind. Spänningen släppte dock ganska fort då två fejk-nollor iförda svarta krullperuker, lila tights och solglasögon började hoppa runt bland oss med en bergsprängare som spelade "Sexy and I know it". Raskt efter dem kom Liv Vakt och Bobby Guard fram (svart kostym och solglasögon) och undrade om vi kände oss säkra. Hur skulle man kunna göra något annat?
Efter ett tag dök även Bo Onde (lantmännen-keps, stövlar, kylväska med mjölk i som det stod arla på samt grön overall), Disco-Kjell, Dan Deryd (skjorta, kavaj och röda byxor..) och en massa andra fantastiska människor som gick all in för att vi skulle få en så bra start som möjligt.
 
Efter ett tag kommer det fram ett gäng i röda overaller, solglasögon och teknik-studentmössor. En höll i en flagga och en hade en megafon. Via denna gav han oss instruktioner om att ställa oss på gräsmattan bredvid, där vi senare fick sjunga M-sången, leka sparris och bollar samt "hoppa över frukosten". Dessa tjejer och killar var sjukt sammanbitna och rörde inte en min. Vi ställde oss som ett M och sjöng M-sången, som ett delta och sjöng M-sången samt som ett epsilon och sjöng M-sången.. vi var 150-200 pers. Efter det var det dags att ställa upp oss på led 4 och 4, äldst först, hand i hand givetvis, och sedan börja knalla iväg genom Ryd-skogen.
 
Hela promenaden genom Ryd-skogen var som en enda lång upptäcktsfärd och jag kände mig som en förväntansfull, lycklig femåring. De första vi stötte på var ett gäng tjejer i neonfärgade trikåer som skuttade runt över stock och sten samtidigt som de hade vattenkrig med vattenpistoler. Genast hade alla ett gemensamt samtalsämne. Längre fram stötte vi på Emmas bilmek (Emma är maskinteknikernas tjejförening) som stod och mekade i motorhuven på en bil, iförda klackar och klänning. Dags att byta promenadpartner och sedan traskade vi vidare. Efter ytterligare en stund mötte vi ett gäng som hade gympa/step/aerobic mitt i skogen, iförda 80-talskläder. Vi bräkte ut i M-sången ännu en gång och gnatade vidare.. ..till ett hysteriskt raveparty i en skogsglänta. Temat här var djur så vi fick bland annat se en anka, kanin och en zebra stå och  dansa hysteriskt.
 
Några minuter senare kom vi fram till en dunge till där det var fest. En galen ko, som Bo Onde började fösa med, samt 4-5 personer med Stewie-masker (lillkillen i family guy) dansade loss mitt i blåbärsriset. Till sist kom vi fram till en fotbollsplan. M-sången ännu en gång och sedan fick vi, Nollan, sortera oss igen (bland annat efter skostorlek). När alla är som mest koncentrerade på att leta reda på sin plats börjar några av oss Nollan bryta ihop av skratt. Alla hade lyckats missa vad som pågick längst bort i andra änden av plan, bakom målet 100-200 m bort.. Nakenfotboll! 10-15 killar från M-sektonen lirar boll. Nakna.
 
Efter det var det dags för led ännu en gång. Ut ur Ryd-skogen och runt i villaområden. Längs med vägen mötte vi bland annat ett luciatåg (som skred fram till Gangsta's paradise som spelades högt ur en bergsprängare), i en park en bit bort från där vi gick satt ett gäng i frack kring ett bord och sjöng snapsvisor, ytterligare några med fiskare-tema satt vid ett annat bord tillsammans med två sjöjungfrur, på en gräsplätt utanför ett hyreshus spelade några beachvolleyboll medan några av dem satt och badade i en uppblåsbar pool..
 
Inser att det här inlägget skulle bli 100 sidor långt, så fortsätter nästa gång jag har tid. Kan kort berätta att jag var på finsittning igår vilket också var bland det roligaste jag har varit med om. Nu ska jag räkna lite på min matteuppgift som jag har tills på måndag..
 
 

Alive!

Publicerad 2012-08-13 23:45:14 i Allmänt,

Jaha, då var det kanske dags att sparka igång den här igen. Eftersom jag förmodligen kommer vara ganska osocial dessa dagar så får nära och kära följa mig och vad jag gör här på bloggen.
 
Under den här dagen har jag för första gången i mitt liv
- Flyttat hemifrån
- Veckohandlat
- Gått runt i Linköping
- Åkt vilse i Ryd
- Börjat få en visdomstand
- Misslyckats med att tillaga nudlar
 
Efter att ha suttit och pratat med Erika (tjejen jag kommer bo med ett tag) hela kvällen om vad som förmodligen kommer vänta oss under de här första veckorna, så ska jag lägga mig och försöka sova. Tankarna snurrar som aldrig förr och jag börjar redan känna mig lite stressad av att jag har totalt glömt bort hur man integrerar, hur man använder enhetscirkeln och hur man räknar med e och imaginära tal.
 
Imorgon klockan nio ska vi alla som kommer gå inom maskinsektionen träffas i Vallarodellen med våra hemmagjorda namnbrickor formade som en skiftnyckel kring halsen. Som tur är var Erika på en tjejträff förut och lärde känna lite andra tjejer som jag ska haka på imorgon. Då börjar ett helt nytt kapitel i mitt liv. Känner mig lätt illamående av glädje, panik, förhoppningar och nervositet. Lousie Jonsson, blivande civilingenjör.. Hjälp.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela