Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

Effektiv!

Publicerad 2012-04-28 14:55:58 i Allmänt,

Hej där!
Den här veckan har jag varit galet effektiv! Jag har jobbat som en tok, pluggat lite varje dag, tränat varje dag, hållt mig till mitt kostschema varje dag haft möten med föräldrar och gått nästan varje morgon (om inte morgonpromenader så åtminstone en halvtimma till jobbet).
Helgen börjar inte sämre den. I morse gick jag upp och åt frukost sedan knallade jag ner till gymmet och körde ett skivstångspass på 1 timme och 1 kvart med Carro. Efteråt blev det härlig lång-dusch på gymmet med bastu och hårinpackning innan vi gick och åt var sin kycklingsallad. Känns super! Nu överväger jag om jag ska sola eller inte innan jag börjar jobba. Måste få lite gjort innan jag åker iväg till Sveriges man och VM-mästarinnan i kickboxning.
Ikväll däremot är det fest! Ska bli kul att träffa massa vänner igen och inte bara däcka i TV-soffan.
Igår fyllde den här snyggingen 21 år! Så här kul hade vi för ett år sedan, lika kul ska vi ha ikväll! ;)

Upp, upp och hååååååll!

Publicerad 2012-04-25 08:21:30 i Allmänt,

Hej!

Var på ett riktigt monsterpass på gymmet igår, vilket gör sig påminnt idag! Jag och carro var på 1,5 timmas styrka/konditionspass med stans i särklass största hurtbulle som instruktör.

Just nu jobbar jag massor, tränar, pluggar och planerar min mat in i minsta detalj så det kommer bli ganska dött här. Ser lite kul ut när jag kommer med en ica-kasse full med matlådor varje dag ;) Har hittills lyckats hålla mitt matschema så här:

06.45 frukost
ca 10.00  mellanmål
ca 12.00 lunch
ca 15.00 mellanmål
18.00 - 19.00 middag
21.00 litet mellanmål

Tiderna varierar lite från dag till dag beroende på hur jag har mina lektioner, om jag har pedagogisk lunch och när jag tränar på kvällen. Kan säga att jag redan nu känner ett minskat sötsug! Har varit skeptisk till de som prisar att äta så här många mål mat om dagen, men nu håller jag istället med dem. Man är aldrig sämre än man kan ändra sig!

Förkyld

Publicerad 2012-04-22 19:46:24 i Allmänt,

Så klart. Kände att det var smygandes i torsdags. Tog det lugnt fredag, tränade lördag och idag är jag snorig som få. Hoppas det går över, jag hade ju tänkt träna i morgon. Är bara snorig, har inte ont någonstans och jag har inte feber så det går allt bra bara jag inte kör på som fan. Intervallträningen får i alla fall ligga på is..

Istället spenderar jag min tid ikväll med att planera veckans lektioner så jag slipper stressa med det utan bara kan fokusera på träningen i veckan. Mecklar med mat tills i morgon också: en lunchlåda till mig + två mellanmål, två lunchlådor till olle + två mellanmål. Ser ut som att jag fixar käk till en hel armé! Hur ska man få råd att hålla på så här när man pluggar?!

Ikväll ska jag och Olle slänga iväg en beställning från gymgrossisten också. Onödigt? Ja, egentligen är det ingenting som jag behöver när jag äter som jag gör men det är peppande! Vet jag att jag har lagt ner ett par kronor på ett kosttillskott, då inbillar jag mig att jag faktiskt orkar lyfta den där hanteln ett par gånger till, eller att jag orkar minsann en minut till på löpbandet. Dessutom vill man inte ta den där kakan på tisdagen, utan man kan vänta med den tills fredag när man nu har lagt ner massa tid och pengar som ska hjälpa mig med träningen.

Nog tjatat. I morgon är det ny vecka och då kör vi igen! Den här veckan resulterade i 5 träningsdagar och en morgonpromenad. Jag vet att jag kan bräda det den här veckan!

Mellis

Publicerad 2012-04-19 11:52:06 i Allmänt,

Duktigt nog kom jag ihåg mellanmål idag och kan redan nu säga att det är något jag kommer hålla i. Lite extra energi mellan lektionerna gjorde att jag inte kände mig nere under lektionerna samt att jag inte hetsåt alldeles för stor portion under lunchen. Lyckat på alla sätt helt enkelt.

Ska testa lite olika mellanmål nu under veckorna och ge er lite tips samt för- och/eller nackdelar.

Resultat!

Publicerad 2012-04-18 20:32:12 i Allmänt,

Vill till att börja med vara jävligt självisk och påstå att månader av slit börjar synas. Kul!
Nästa mål: bränna bort lite till Gran Canaria! Därför kommer inte styrketräningen vara lika intensiv. Tänkte lägga mig på en nivå så att jag i alla fall inte förlorar någon muskelmassa. Mycket muskler=hög förbränning.

Vårruset ska springas också! Jag och Carro ska springa 5 km jävligt fort (läs: gnata runt) den 10 maj. Kul! Mitt första lopp någonsin. Lite småläskigt och samtidigt väldigt peppande!

För att orka med hela dagarna på jobbet, träna, bränna fett och samtidigt må bra och inte bryta ner kroppen så kommer det krävas stenkoll på kosten. Visst, leva på en morot om dagen kommer du garanterat gå ner i vikt av. I två dagar. Sedan kommer kroppen ställa in sig på svält och strypa förbränningen så långt det bara går för att hålla kvar på energireserverna. Samtidigt kommer kroppen börja använda proteinet i dina muskler som bränsle istället = bryta ner musklerna och du kommer känna dig jävligt nere. I dagsläget äter jag 4-5 gånger per dag men ska försöka klämma in ytterligare ett litet, proteinrikt mellanmål på förmiddagen. Det där var egen spark i röven.

Nu kör vi!

Påsk, Hammarö och hemvändare

Publicerad 2012-04-12 12:24:10 i Allmänt,

Hej!

Har liksom tappat anledningen till att skriva.. Varför? Carro är hemma igen! :D Samtidigt som jag beklagar djupt att hon inte trivdes och var tvungen att vända hem så kunde jag inte bli gladare. Hon är liksom jag, fast blond. Och snygg!

Torsdag - tisdag var jag katt-/husvakt åt min bror ute på Hammarö. Mycket TV-spel och kattmys alltså. Massor med mat och godis under påskhelgen och inte en pw så långt ögat kan nå. Blev dock ändring på det in måndags med dunder-zumba-pass i karlskoga och ett ryggpass igår.

Men nu jävlar är det slut på såsandet! Maj närmar sig med stormsteg och då vill i alla fall inte jag se ut som en fläck sur filmjölk! Morgonpromenader ska knallas, intervaller ska spurtas och jag ska inte tappa någon muskelmassa. Nu när ungarna har påsklov är det lättare att börja med den nya vanan med morgonpromenader. Kickade igång idag med 1,5 timmes pw/jogging.

Frukost:
lättkvarg
hasselnötter
mandlar
linfrön
physilliumfrön
gojibär
omega 3
C-vitamin
grönt te

Nu kör vi!

3 April, KLAR!!

Publicerad 2012-04-03 22:17:23 i Allmänt,

Äntligen klar! Idag skrev jag det sista omdömet. 520 rutor om mål i matte på tre klasser ikryssade, 1848 rutor om NO-mål på två klasser ikryssade samt ca 130 egna kommentarer och förslag till utveckling i ämnena är skrivna. Föräldrar har mejlats, möten för åtgärdsprogram har bokats, prov är rättade och bedömda och jag känner mig så fantastiskt nöjd! En stor sten från hjärtat lossnade idag och det känns som om jag för första gången på länge kommer kunna sova riktigt gott. Har blivit ett par nätter nu när jag har vaknat lite smått i panik och undrat hur i h-e det ska gå ihop. Och nu är jag klar. Fan vad jag är bra!


Träffade fina Chatrine idag också! Mysigt att hon är hemma från Lund! Vi cyklade ut till A9 för att springa 6an. Hon skulle helt enkelt få smaka på mina skosulor tänkte jag. ;) Hon sprang ifrån mig på två röda. Galet tempo samtidigt som hon pratade på om livet i Lund. Jag lyssnade gärna men fick inte ur mig mer än "aah" "mmh" och flåsade på i kanske 1km sammanlagt. Resten fick promenras. Att vara student måste vara bra för kondisen.. Intervallträning nästa för mig!

Wie, idag trillade dessutom grejerna från Nelly ner i brevlådan! Snygg färg på linnet till sommaren!


2 April

Publicerad 2012-04-02 21:10:17 i Kost,

Kom precis från Maxi där jag inhandlade lite av veckans kost, keso, sojamjölk, tonfisk och lite blandade bär. Vad kan gå fel? Tog igen morgonpromenaden med att knalla ut till Olle direkt efter jobbet (45 min promenad) för att hämta min cykel så jag kan cykla till jobbet i morgon. Dagens pass på gymmet bestod av mage och lite crosstrainer. Hann inte med så mycket eftersom jag måste jobba en del ikväll.. Undrar hur det känns att vara ute i god tid någon gång?

Morgonpromenad

Publicerad 2012-04-02 12:05:58 i Allmänt,

Blev det ingen idag heller. Jag förstår inte att det ska vara så jävla svårt att gå upp på morgonen? Det är ju bara att göra det! Har redan ställt klockan för mogondagens promenix. Då minsann!

Forever 21

Publicerad 2012-04-01 20:01:49 i Allmänt,

Jaha.. då var man 21! Fyllde i fredags och har firat hela helgen.. Var länge sedan jag mådde så bra och skrattade så mycket faktiskt! 8D ställde sig upp och sjöng för mig på fredagen, släkten kom och firade mig på eftermiddagen och kvällen spenderades på mitt favoritställe: badkaret! Haha, älskar att pyssla om kroppen och nu passade jag verkligen på att ta mig tid till det. Nagelfix, hårfix, fotfix.. osv osv. Underbart!


Ja, tårtan var faktiskt så rosa som det ser ut! Fyllning: vit chokladmousse, hallonsylt med hallonmousse och passionsfruktmousse. Garnering: kanderade blad från våra nyponrosor

Gårdagen spenderades ute i skärgården med fest! Fin-Chatrine kom hem från Lund så jag fick klämma lite på henne, Henrik pallrade sig hit från Skövde, Emil satt i soffan och fnissade som vanligt, Petter kom förbi och världens finaste Olle var givetvis med. Tack!


Nu ska jag ge mig ut på en promenad och ventilera lite. I morgon är det måndag, och då är det bara att köra igång igen! Morgonpromenad, magträning och lite löpning står på träningsschemat. Full fart mot sommaren!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela