Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

Bålstyrka och Peace & Love!

Publicerad 2012-06-27 09:07:36 i Allmänt,

Dumt att jag inte gjorde en uppdatering till igår..
Gårdagens träning bestod mest av mage. Lite rygg blev det också.

Sit-ups
Sidoböjning
Sit-ups på sidan (eller vad man ska kalla dessa för?)
Rygglyft
Rumänskt marklyft (tror jag det heter)

Klippte gräset i ca en timma och gick därefter en PW på ca en timme. Ganska nöjd med dagen. Måste ligga i lite med träningen för nu på Peace and Love kommer det inte bli många knop gjorda..

Ses på söndag om inte blixten slår ned i oss innan..

26 Juni

Publicerad 2012-06-26 22:32:27 i Träning,

Äntligen!
Igång med träning igen och har fått Chatti som träningskompanjon! Ska fortsätta tjata lite på Carro så hon kommer på bättre tankar och beger sig ned hon också.. ;)

Gårdagens pass bestod av biceps, triceps, bröst och lite axlar.
Tricepspress med hantlar både sittandes och liggandes
Pushdowns
Hantelcurl
Koncentrationscurl
Bänkpress med hantlar och lutande bänkpress med hantlar
Pecdec
Axelpress med hantlar

Varje övning 2set 10 rep. UNGEFÄR. Hade tänkt köra lite fler övningar, men herregud vad jag har tappat under de här veckorna jag inte har tränat! Orkade inte ett uns till och träningsvärken kom redan under kvällen igår.

25 Juni

Publicerad 2012-06-25 10:03:20 i Allmänt,

Var ska man börja sammanfatta det här?
 
Personalfest i onsdags. Helt galen! Det är så kul att mötas under andra former, i andra kläder och inte helt nykter. Eleverna skulle inte tro sina ögon om de hade sett oss där och då.. Gitarren åkte upp och det blev allsång och en hel del fräckisvisor. Kändes bra att få ett så roligt avslut med alla fina kollegor, kommer sakna dem allihop.
 
I torsdags införskaffade jag äntligen gymkort igen och körde ett ordentligt benpass. Testade att köra lite burpees också, orkade 4 stycken. Inte fyra set alltså, utan endast 4 repetitioner. Vad har hänt under de här veckorna?! Ändring väntas.
 
Fredagen började med morgonpromenad/jogg innan det var dags för midsommarmys med familjen. Efter det blev det midsommarmys hos Josephine med frugan, Chatti och Fredrika. Efter god mat, vin, hoppar-du-hoppar-locken-frisyr och kransbindning så cyklade vi ut till Olivias stuga där det väntades lekar, mer alkohol och mycket skratt.
 
Lördagen spenderades i solen. Kvällen bestod av pizza, chips,dipp, och godis tillsammans med Olle, Lisa och Daniel. Alla somnade till fotbollen innan klockan 10 på kvällen..
 
Igår rörde jag lite på mig igen. Gick ut till Olle och hämtade cykeln, ett litet motionsprojekt på ca en timme. Efter det så tänkte jag hjälpa till att bära lite ved innan det skulle börja regna. Regnet blev försenat och det slutade med att jag bar ved i 4 timmar.
 
Nu är det dags att den här bloggen kommer in på det spåret den var tänkt till, träning och kost. Skriva dagbok på nätet är inte min grej. Idag bjuder inte vädret på vare sig någon långpromenad eller löptur så det får bli en sväng till gymmet sedan. Eventuellt armar, bröst och kondition.
 
 

19 Juni

Publicerad 2012-06-19 19:53:42 i Allmänt,

Alltså.. inte helt ok. Jobb mellan 8.00 och 19.30. Vad händer?! Jaja, sista dagen i morgon.
Usch! Inställd träning och inställt te-mys med Sara som jag inte sett på jättelänge. Skittrist. Nu ska jag läsa och deppa en stund i min ensamhet innan jag går och lägger mig. Kul dag det här. Värd.

18 Juni

Publicerad 2012-06-18 19:51:07 i Allmänt,

Och där är jag klar! Bara att invänta resultat.. och dags att börja sadla om för mattekursen jag ska läsa i sommar.

Nu när jobbet är över och jag har mer tid (och ork förhoppningsvis) är det dags att komma igång med träningen igen. Nytt gymkort ska införskaffas och fler kilometer ska springas. Då kostuppgiften drog ut lite mer på tiden än jag hade räknat med så blir det inget gym idag, inte heller någon löpning. Däremot promenad och lite rensning av huvudet.

Energiprocent!

Publicerad 2012-06-18 18:56:13 i Kost,

AAAAH! Har inte sovit en blund i natt så hjärnan känns som en tvättsvamp. Dagen på jobbet har varit hysterisk, trodde det skulle bli lugnare när ungarna gick på lov?! Nu har jag suttit och räknat ut energiprocent på två färdigrätter, dvs hur många procent av energin som kommer från protein, kolhydrater respektive fett. Det där ska ju helst följa vissa rekommendationer. Inte så klurigt, till och med lite roligt att få räkna igen. Däremot orkar inte hjärnan komma med egna tankar och reflektioner. Detta är sista uppgiften i kursen jag läser.. hoppas jag klarar den. Har ju verkligen skitit i den hela våren. Näe.. på't igen!

17 Juni

Publicerad 2012-06-17 21:38:22 i Allmänt,

Man vet att man har haft en bra helg när:

- man vaknar upp bredvid en snygg blondin
- man vrider på sig och hittar en snygg karl i soffan
- håret har samma konsistens som tuggummi och luktar..  speciellt
- fötterna är röda, blåa, svullna och äger diverse defekter
- andedräkten går att ta på
- tungan är lika sträv och torr som en katts
- tandborstning känns som en spabehandling


Tack alla inblandade för en sjukt rolig helg! Tre dagar kvar på jobbet, utan barn. Kommer kännas jättekonstigt..

Vänner!

Publicerad 2012-06-10 22:55:19 i Allmänt,

Den här helgen har varit så fantastiskt bra!

Var på Bell's och åt mat med Olle och Carro i fredags. Gött kött + ett par glas och en hel del skratt senare begav vi oss hemåt. Carro skulle upp jobba dagen efter, Olle laddade för att gå ut senare på kvällen och jag la mig i ett bad med ansiktsmask.

Igår laddade vi om i lusthuset jag, Olle, Henrik, Carro och Chatrine. Så himla kul att hon är tillbaka i stan! Kvällen slutade i ett skumhav inne på Mastis. Tack för en supertrevlig helg! Kommer knappt ihåg när jag skrattade så mycket senast.

Dagen har bjudit på jobb och plugg. Nu sitter jag och laddar batterierna inför sista veckan med elever. Kan inte fatta att en termin har gått så fort? Kommer ihåg i december när jag var lite tveksam till om jag verkligen skulle tacka ja till det här jobbet. Lärare en termin till. Jag har växt oerhört mycket (inte bara på bredden) och träffat så många nya härliga människor, träffat många hemska människor och lärt mig att ta ansvar. Häftigt.

God natt!

Löpning, provrättning och bakning..

Publicerad 2012-06-07 21:41:59 i Allmänt,

Det är nu man ska vara så där käck och säga att man har "många bollar i luften", men jag skulle snarare säga att jag är schitzofren.

Satt kvar på jobbet och väntade på en elev med föräldrar som jag skulle ha möte med. Dök de upp? Givetvis inte. Medan jag satt och väntade på dem satt jag och umgicks lite med ett par killar i 7an. Pratade traktorer och moppar. NAJS. Tro det eller ej men det var ganska mysigt att sitta där och lyssna på ett par trettonåringars funderingar kring vad som är viktigt i livet. Postade även iväg 25 brev hem till eleverna. Klassföreståndare som jag är fick jag ta ansvaret att se till att ungarna kommer med bussen på skolavslutningen nästa fredag. Den andra klassföreståndaren tyckte att det var smart att jag gjorde det att jag var väldigt duktig och att hon själv inte skulle komma på det.
Ibland undrar man.

Sprang en sväng direkt efter jobbet. Handlade, började baka till fikat som arbetslaget ska bjuda på imorgon och nu sitter jag här och rättar prov samtidigt som jag langar in plåtar i ugnen en efter en. Hade tänkt hinna tvätta håret också innan jag lägger mig.. Känner mig som världens sämsta vän och flickvän som aldrig har tid. Snart så!



Backintervaller och burpees

Publicerad 2012-06-05 20:23:39 i Träning,

Och för er som skiter i hur livet ser ut utan undrar hur träningen går kan jag sammanfatta gårdagen med:

Backintervaller 10 st.
Har en riktigt bra nybörjarbacke som inte är speciellt lång men ganska brant. Ruscha upp så fort du bara kan, gå ner, ruscha upp osv 10 ggr. Första gången gick hur bra som helst, åttonde gången sved det i benen, bröstet, gommen, magen.. det behövdes på mig helt enkelt!
Eftersom jag aldrig har varit en konditionsmänniska och hatar att träna kondition så gillar jag den här övningen. Dels för att backen inte är så lång, men brant, vilket leder till att man måste "explodera".

Burpees 3*10 st.
Armhävning (börja med vanliga, tröttnar du så gå över på knä) upphopp, ner fort och gör en armhävning, fort upphopp osv. Jag är rättså nöjd med att jag orkade göra alla armhävningar på fötterna 10 repetitioner i 3 set. För ett halvår sedan orkade jag ca 3 vanliga armhävningar. Max.

Uää-ä!

Publicerad 2012-06-05 20:16:11 i Allmänt,

Som Tabita hade sagt!

Känner mig som en hormonstinn fjortis, ena stunden jätteglad, andra stunden skitförbannad, panik, läget under kontroll, finnig, ganska bra och totalt sämst. På en gång. Slår vad om att BH:n passar lika bra bak-och-fram idag med.

Min bror och hans tjej kom förbi i söndags efter en helgs moster-döds-träning. Karin får lite fördelar med att hon tävlar på elitnivå och här är en av dom, en galen träningshelg med en personlig tränare i GBG. Bägge mådde apa och samtidigt väldigt bra. Jag blev så peppad att jag dagen efter (igår) gav mig ut och körde backintervaller, långpromenad och avslutade med burpees i trädgården. Idag har jag lite rolig gångstil...

Idag hade jag mitt sista utvecklingssamtal. Kanske för alltid.. känns lite skumt. Skulle gärna vilja vara med nästa år och året efter det för att se om de lydde mina råd, ballade ur eller står kvar på samma fläck. Det händer ju trots allt en del när man går i högstadiet. Hur som helst, mötet gick bra och alla gick därifrån nöjda och glada. I morgon är jag ledig vilket betyder rätta prov och plugga. Har tenta 12 juni som jag inte börjat plugga på ordentligt än..

Just! Igår beställde jag en ny mobiltelefon! Med abonnemang! Vilket betyder att min ursäkt "juste, jag såg ditt sms men jag har inte pengar på mobilen.." inte håller längre! Gratis sms, samtal och fri surf i en HTC one X. Kan det bli bättre?! Äntligen kan jag också vara lite social.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela