Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

30 Maj

Publicerad 2012-05-30 19:59:05 i Allmänt,

Snart juni.. jösses.

Förra torsdagen fick jag mitt livs värsta telefonsamtal. Nästan i alla fall. Jag skulle ringa och boka ett utvecklingssamtal men hamnade istället i en halvtimmes långt samtal där denna galna morsa skäller ut allt och alla som har med skolan att göra. Samtidigt sitter hennes sambo i bakgrunden och svär helt hysteriskt och även han klagar. Luften gick ur mig helt och hållet och jag orkade inte göra något den dagen.

Fredag, lördag och söndag rann iväg. Jag och Olle var hos min kusin och hjälpte till att måla huset som han förhoppningsvis får sålt till sommaren.

Den här veckan då? So far, so good. Inga sötsaker, en hel del träning och motion och på jobbet flyter allt på. Känns bra helt enkelt. Har dessutom lyckats få bort så gott som all extravikt från semestern. Mycket vatten som sagt.

23 Maj

Publicerad 2012-05-23 22:54:25 i Allmänt,

Jodå, det fortsätter allt åt rätt håll!

Bröst, insida lår och lite biceps på schemat idag. Gick kanoners! Är ganska stark i bröstmusklerna så de passen blir alltid lite roligare och livar upp. Man får vara glad åt det lilla ;) Blev ett varv jogging på Lisas höjd också med Olle. Slutet gott, allting gott!

Förövrigt har dagen varit d j ä v u l s k. Sov ca 3 timmar i natt, jobbade till kvart över sex, avverkat 2 utvecklingssamtal/åtgärdsprogramsmöten och suttit i överlämningsmöte angående sjuorna till nästa år. Hade det inte varit för de goa och roliga ungarna eller för de mysiga kollergorna som uppmärksammar allt slit man gör så hade jag sjukanmält mig resten av veckan. Fick idag en post-it på min stol av SO-läraren jag delar rum med där det stod "lycka till på mötet sedan, kom ihåg: DU ÄR TOPPEN!!". Blev nästan lite tårögd och bestämde mig för att köra gärnet terminen ut.

En stor dunk i ryggen till er som sliter där ute! Håll ut, det kommer att löna sig i slutändan!

22 Maj

Publicerad 2012-05-22 22:10:52 i Allmänt,

Gick till jobbet idag, den pedagogiska lunchen bjöd på lax och blandsallad och jag har lyckats hålla tassarna från sötsaker. Härligt!

Gymmet bjöd på ett redigt ryggpass, lite crosstrainer och sedan var jag och O ute och gick. Längtar till min gympartner kommer hem igen. Känns lite trist att gå på pass själv.


Idag har jag och Olle månadsdag dessutom. Puss på dig!

Tjocka tyskar, sol, bad och Marie Serneholt

Publicerad 2012-05-21 21:19:56 i Allmänt,

Behöver jag säga att veckan på Gran Canaria var helt underbar? 


Soligt och varmt varje dag, precis som en typisk utlanssemester ska vara. Något som däremot förvånade och generade mig är alla dessa människor som solar toppless. För att inte tala om alla dessa bastanta kvinnor (och en hel del män) som knallar runt i stringbikini?! Såg en hel del under veckan och tog en massa fina bilder som kommer trilla upp här så småningom. Köpte lite parfymer till "special price for you" och ett par riktigt snygga solglasögon. På planet hem satt Marie Serneholt längst fram. Och log lite förälskat mot Olle (enligt honom), så nu har jag fått ett rival.. haha!

Trots lite morgonpromenader och ett galet varmt gymbesök lyckades jag gå upp ett par stadiga 4kg. Ångrar inte en enda cocktail eller italiensk glass, men nu är semestern över och sommaren är riktigt nära. Testade att springa lite igår och det kändes rejält i knäna. Kändes också en hel del knäna under dagens promenad också.

Varvat med lite sköna semesterbilder kommer det alltså bli en hel del träning nu fram till sommaren. Nu kör vi!

6 veckor?!

Publicerad 2012-05-09 17:49:43 i Allmänt,

Vad fan hände med den här vårterminen?! Det är 6 veckor kvar tills min tjänst är slut! Finns tydligen ett gammalt klassiskt lärarordspråk som lyder "det man inte har hunnit med före påsk, det hinner man inte med" och nu förstår jag verkligen vad de menar. Ungar som i panik vill rätta till betyg, föräldrar som är på som iglar för att deras ungar har skitit i skolan i 3 år och nu inser att det är dags att rätta till samt utvecklingssamtal som bokas in på löpande band för att betas av så fort som möjligt. Shit. Bara 6 veckor till. Håll ut.

Nu när grinkärringen har varit igång en liten stund så kan jag glädja er med att kosten och träningen so far har gått som på räls! Först idag har jag känt av ett sockersug som heter duga och försökt dämpa det med varma hallon och lite hemmagjord proteinglass. Då jag är orerhört lat med mina lunchlådor brukar de mest bestå av tonfisk, bönor, selleri och numer lyxen sparris. Inget att tillaga, inget att värma. Bra variant på snabbmat.

Treo, någon?

Publicerad 2012-05-06 19:34:55 i Allmänt,

Alltså.. nu går jag snart sönder. Ska försöka sammanfatta veckan som gått så kortfattat som möjligt.

Festen förra lördagen slutade senare än tänkt på grund av att Olle hamnade i lite trubbel (löste sig dock senare). Bestämde mig för att ta ett ganska tidigt tåg till Uppsala dagen efter för att fira valborg där. Packade fort på morgonen och drog iväg.

När jag kommer fram är inte Karin hemma (hon var på uttagning till gladiatorerna!) så det blev till att rätta lite prov i soffan medan Peter degade. Olle överraskade med att komma upp lite senare på kvällen, så då blev det alkohol, mat och totaldäckning i soffan.

Måndagen började som valborg gör i Uppsala: alkohol. Och resten av dagen likaså. Hade både skitkul och jättetråkigt. Hur man nu lyckas kombinera det? Träffade massa roligt folk och kvällen/natten var helt underbart kul med nya ansikten blandat med godingar från Kristinehamn.

Tisdagen spenderades i solen innan det var dags att åka hem på kvällen. Kom hem ganska sent och kom i säng på tok för sent med tanke på att det var jobb på onsdagen. Började på jobbet 7.20 för att hinna med så mycket som möjligt, niorna skulle börja med nationellt prov i matte 8.30. Blev kvar på jobbet till 18.40 då det var en hel jävla massa att göra eftersom jag och 8D skulle till Stockholm över torsdag och fredag. Kom hem, tränade lite och bakade bullar som jag tänkte att åttorna skulle få på resan. Kunde inte somna eftersom jag låg och oroade mig över att jag skulle försova mig, glömma min packning, någon missade tåget, att jag skulle glömma åttornas mattearbete... osv osv

Torsdag morgon börjar alldeles för tidigt eftersom jag vaknar och oroar mig för att missa tåget. Packar allt som ska med och åker ner till stationen för att pricka av alla ungar i tid 7.30. Som tur är så kom alla med. Efter tågresan till Stockholm så åkte jag, två andra klassföreståndare och klassen tunnelbana till universitetet där 4st skulle tävla i ett mattesemifinal. Därefter är det bara jag och de här 4 eleverna som är med varandra (tillsammans med tävlande från hela Sverige) under hela torsdagen. Jag var tvungen att sitta med på matteföreningens årsmöte på kvällen i typ 2 timmar till klockan halv 11 på kvällen. Intressant att höra om deras ekonimiska problem. Not. Beundransvärt däremot att det finns sådana eldsjälar som lägger ner så mycket tid och pengar på ungdomar.

Som tur är så fick jag eget rum där vi sov. Inte så mycket sömn däremot på grund av mycket fniss och spring i korridorerna. Eftersom jag inte är någon grinkärring försökte jag helt enkelt bara lägga dövörat till. Låååååång fredag i Stockholm dagen efter med 1209473kg packning som fick bäras runt på skansen och hela Drottninggatan. 3 timmars tågresa hem igen med 22 totalt övertrötta, skrikiga och skrattiga ungdomar satte fart på både huvudvärk och tinnitus. Kom hem runt halv 9 och började då hjälpa Olle med att baka bullar till seglarskolans loppis på lördagen. Efter två stora satser bullar och disk så kunde jag ÄNTLIGEN få vila mina ben. Halv ett på natten.

Igår var jag tvungen att sätta klockan på ringning eftersom vi skulle fira min mammas 60-årsdag och jag hade lovat att hjälpa till med dukning och mat. Skulle dessutom hinna göra ett födelsedagskort till henne. Hela dagen rann iväg. Hann i alla fall städa mitt rum också, det har liksom inte blivit prioriterat under de här dagarna.. Kom i alla fall i säng tidigt, helt slut.

Idag... har jag inte gjort ett jävla skit! Tvättat lite och legat ute i solen och tog en lång promenad. Njutit av att ha min familj nära och vara omringad med folk som tycker om mig, oavsett hur jag presterar eller hur mycket ansvar jag tar. Förlåt till alla mina vänner för att jag inte hör av mig. Jag bryr mig om Er, men jag har helt enkelt inte hunnit. Hur illa det än låter. Nu ska jag ställa mig och fixa lunchlådor till morgondagen.. på't igen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela