Carolina Tegene Louise

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

Avliden

Publicerad 2012-07-17 16:56:50 i Allmänt,

I söndags hade jag, frugan och Chatti fet-söndag. Tänkte att det var lika bra att feta till sig riktigt ordentligt innan vi tar tag i våra liv på riktigt. Samma dag gick jag till Picasso och hem (ca 1,5 mil) plus en långpromenad med Chatti som landade på ca 10,6 km. Fötterna känns..
 
Igår gjorde jag en stôll promenad till. Följde med Carro till hennes jobb, fast jag fortsatte ut till Olle där jag tog en kopp kaffe. Sedan knallade jag hem och åt frukost.
 
Idag gick jag en mer mänsklig morgonpromenad och hade planerat ett gymbesök.. men jag vette fasen. Dels kan jagt inte riktigt bestämma vilken/vilka muskelgrupper jag ska köra och dels så har jag huvudvärken Allan just nu. Känns i alla fall skönt att ha kommit igång på riktigt igen, med gott sällskap dessutom! Ska kanske passa på att väga och mäta mig idag. Är alltid kul att se resultat.
 
Fast ska jag se något resultat alls så borde jag sparka upp mig själv ur soffan nu och gnata ner till gymmet. Det finns inga bra ursäkter heller för att inte göra det.. Kör ba' kör.

Nähe, jaha..

Publicerad 2012-07-12 20:58:14 i Träning,

Då trillade det första antagningsbeskedet in idag.. antagen på design och produktutveckling i Linköping. Inte riktigt vad jag tänkte mig men jag börjar så sakta vänja mig vid tanken. Känns så himla konstigt när man har varit inställd på något helt annat under så lång tid och sedan rasar allt. Jaja.. nog filosoferat!
 
Dagen började med 50 min PW. Försökte mig sedan på lite konditionsträning ÄNTLIGEN. Kändes att lungorna fortfarande inte är riktigt 100% och tiden.. ja 9km på 58 min. Precis skitdåligt, men jag är glad att jag tog mig runt. Nu kan det ju faktiskt bara bli bättre!
 
Dagens kost kan jag bara skratta åt; mackor, bullar, delicatobollar och chokladbiskvier. Enough said. Glykogenförråden är fyllda till bristningsgränsen. Det enda nyttiga är det jag mumsar på nu,
 
Tips på god kvällsmat:
Dela en paprika och fyll den sedan med tonfisk, keso och kapris. Bon appétit!
 

Kall, kokt potatis

Publicerad 2012-07-10 22:40:03 i Kost,

Har hållt en riktigt bra kost både igår och idag.
 
Frukost:
naturell fil
havregryn
physilliumfrön
kanel
2st omega-3 kapslar
ett stort glas vatten
 
Kanonfrulle som jag står mig länge på. Slänger gärna på lite nötter eller andra frön också för att få i mig mer fett.
 
Har de här dagarna ätit en en del kall, kokt potatis. När man kokar potatis och låter den sedan kallna i kyl så blir fibrerna geléaktika (ungefär som pektin). Detta gör att de tar längre tid att bryta ned för kroppen, de får alltså ett lägre GI. Därför är de bättre att äta för bl a diabetiker. Det ni!

Dagens träning

Publicerad 2012-07-10 22:31:43 i Träning,

Orken håller verkligen i sig! Känns riktigt bra än så länge.
Idag blev det en morgonpromenad på 1 tim och 15 min
 
Ryggpass:
Latsdrag, både mot bröstet och mot nacken
Kabelrodd
Rodd i maskin (inte konditionsvarianten)
"Helikoptern" (snyggt namn..) med en 2kg-hantel
Vanliga rygglyft
Rygglyft med vridning
 
Hade tänkt köra lite hantelrodd ockå men det var så mycket folk på gymmet så jag vågade mig inte riktigt in på den avdelningen. Mesigt, jag vet.
 
Efter gymmet så hade jag fortfarande massor av energi så jag gav mig ut på en promenad till på 50min. Lika bra att passa på när det inte regnar..
 
Nu är jag helt slut och ska lägga mig. Känn på den Olle! Sitt där du vid din dator och ät chips ;)

9 Juli

Publicerad 2012-07-09 23:55:02 i Träning,

Åh vad härligt det känns att kunna röra på sig ordentligt igen! Efter att ha klippt gräs och städat i poolhuset så cyklade jag och Carro ut i skärgården och myste. Kan inte sluta förundras över hur gott jag mår när jag är med mina vänner, behövs inte pratas så mycket utan bara veta att de är där bredvid om jag skulle vilja säga något. Efter ett tungt och lite ensamt halvår så uppskattar jag dem med än någonsin.
 
Förkylningen kändes helt ok när jag klippte gräs och när jag cyklade så jag testade en sväng på gymmet också. Kändes riktigt bra att komma upp ur soffan för första gången på en vecka.
 
Det blev ett benpass bestående av:
knäböj
utfallssteg med hantlar
benpress
rygglyft/resning (tar mer på rumpan och baksida lår än man tror).
 
Gick mycket bättre än väntat! Pallrade mig sedan ut på en promenad som kändes bra, förutom sista kilometern som jag joggade. Kände att luftrören inte riktigt är friska än så jag får nog vänta lite till där. Men ändå! Endorfinerna rusar i hela kroppen! 
 

7-8 Juli

Publicerad 2012-07-08 05:32:51 i Allmänt,

 
Har precis trillat hem, ätit och börjar summera kvällen klockan 05.27 (på morgonen). Svensk sommar när den är som bäst! Har umgåtts med fantastiskt fina människor hela kvällen och kännt mig så oerhört glad och lycklig. Tack mina fina vänner för att ni står där och talar mig till rätta titt som tätt! Inte minst på ärliga och hjärtliga fyllesamtal. Det är så lätt att älska andra människor när man känner sig älskad själv!
 
Feber, halsont, snuva och ögoninflammation försvann helt och hållet. Tror det var lite kvinnligt medhåll som behövdes! Puss er, fina ni!

Sjuk..

Publicerad 2012-07-06 13:53:10 i Kost,

Åkte lite spontant till Stockholm i Onsdags och hälsade på Chatti som har en minisemester där hos sin morbror. Vi mötte upp Elin och knallade sedan runt lite i storstaden. Kanonfint väder, kanonfint sällskap, god mat och shopping. Helt underbart! Hamnade däremot bredvid världens jobbigaste familj. Två killar som bråkade om allt (väldigt högljutt dessutom), en mesig pappa som inte sa så mycket och en mamma som blev hysterisk. Dö.

Festivalen gör sig fortfarande påmind. Igår vaknade jag med feber och mådde skit. Åkte ändå ut med Olle, Olles tremänning och hans flickvän till en ö i skärgården och solade och badade. Natten har varit hemsk (hur mycket snor kan en människa producera?!) och nu är jag inte så kaxig heller. Skiter i träning nu när jag mår såhär och försöker fokusera på kosten istället.

Idag blev det tonfisksallad med kokt ägg. Gjorde en dressing bestående av
kvarg
pesto
sambal oelek
kapris
Klafsade ihop lite av varje och det blev supergott! Kan tänka mig att det passar super till grillat också.

3 Juli

Publicerad 2012-07-03 22:10:10 i Träning,

Endast 60 min powerwalk bjöd dagens träning på. Har åkt på en dunderförkylning från P&L som sitter i halsen så jag vågar inte riktigt köra kondis och vädret tillät inte något gymbesök direkt.

Har hängt med frugan och Klerks idag. Både jag och Klerkan blev klippte ute i solen, supermysigt! Älskar att äntligen ha tid över till mina vänner. Känns underbart att få tjata av sig om ingenting. Åh! Imorgon väntar kanske Stockholm med Chatti (som förövrigt numer är 21 år, grattis!!) beroende lite på hur halsen mår. Lägger mig och sover nu så hinner jag förhoppningsvis bli lite bättre tills i morgon. God natt!

Döden

Publicerad 2012-07-02 19:46:28 i Träning,

Begav mig till gymmet trots allt. Kondition och benträning var tanken, 30 min crosstrainer var vad som blev. Kände hur en veckas slaggprodukter svettades ut och kroppen skrek. 370kcal förbrändes men det var också allt, vinglade hem och däckade en stund. Skärpning! Imorgon står promenad på schemat och gräsklippning.
 
Kosten idag har bestått av
Havregrynsgröt med physilliium- och linfrön (mycket fibrer för att rensa ut lite)
Grillad lax, färskpotatis och sallad
Tonfisk och sallad
 
Ska försöka peta in fler mellanmål, svårt när man inte jobbar och har koll på tiden.
 

Fred och Kärlek

Publicerad 2012-07-02 12:28:37 i Allmänt,

Oj. Det går inte riktigt att beskriva hur det är att vara på festival. Man förstår först när man har upplevt det själv. Att halv 3 på natten stå  ute i hällregn och försöka rädda tältet och svär över att man inte la pengarna på en utlandsresa, för att ett par timmare sitta i solen med huvudvärk,öppna första ölen och skratta hysteriskt omgiven av fina människor och tycka att livet är underbart. Hade gärna haft med mig fler fina människor dock, det får bli ett annat år! Tyvärr var kents spelning inte vad jag hade förväntat mig. Inte heller Rihannas.. stackars tjej. Knallar upp på scen 45 min försenad, hög som ett sjuvåningshus och glömmer bort sina egna texter. Tragiskt.
 
Igår var jag inte särskilt kaxig. Sov ca 15 timmar sammanlagt. Drack säkert 10liter vatten och undrade hur jag kunde vara vid liv och hur jag på bästa sätt skulle överleva. Till och med idag känner jag att det snurrar när jag dricker vatten och kliar i huden. Efter denna späkning ska jag unna mig något bra. Ett besök hos en frisör och hudterapeut skulle vara på sin plats. Nu ska jag återgå till tvättning och uppackning. Hade tänkt försöka träna sedan men allså.. nja.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela